'Van schets tot een (drukklaar) bestand'

Wat is een logo?

Een logo is (vaak) een combinatie van tekst en visuele beelden die twee doelen dient. Het vertelt mensen de naam van het bedrijf en het creëert een visueel symbool dat jouw bedrijf vertegenwoordigt. Sommige logo’s hebben een krachtige symbolische associatie die is verbonden met het geheugen van mensen. De appel van Apple computers is bijvoorbeeld zo bekend dat ze niet langer de tekst ‘Apple’ nodig hebben om te herkennen dat dat symbool staat voor Apple.

Waarom heb ik een logo nodig?

Het hebben van een professioneel ogend, goed ontworpen logo roept vertrouwen op. Potentiële klanten doen vaker zaken met je als je een goed ontworpen logo hebt. Als jouw logo er professioneel uitziet, dan zullen mensen meer vertrouwen hebben in hoe goed jij in staat bent om je belangrijkste zakelijke producten / services te leveren.

Wees consequent met het gebruik van je logo

Gebruik simpele kleuren – Bedenk goed in welke vorm jouw logo zal verschijnen. Op welk medium? Kleding, briefpapier, website, auto’s of een winkelruit?
Het gebruik van kleur kan op al deze mediums anders uitpakken vanwege het materiaal, het licht, de druktechniek (inkt) of het garen, etc. Beperk je hoofdkleuren tot maximaal 3 kleuren. Dit houdt het rustig.

Doe eens iets anders – Kijk of je een lettertype kan gebruiken dat niet zo standaard is. Speel eens met de letters of voeg visuele effecten toe aan het logo. Op deze manier val je al sneller op tussen de andere logo’s.

LOGO-PAKKETTEN

Toelichting bij de pakketten

Ontwerprondes

Iedere ontwerpronde bestaat uit de oplevering van 3 logo-ontwerpen.

Concepten per ronde

Per ontwerpronde krijg je dus 3 ontwerpen toegestuurd.
Bij ieder pakket zijn de drie voorbeelden per ontwerpronde totaal verschillend, tenzij je erg specifieke en gedetailleerde wensen hebt.
Bij het ‘Logo – Social Media geschikt’ pakket zijn er 3 rondes en bij het ‘Logo – Social Media + Drukwerkgeschikt’ pakket zijn 5 rondes.

Variaties

Mocht een van de logo’s je aanspreken, dan kan ik op basis van dat logo natuurlijk nog variaties maken in bijvoorbeeld kleur, lettertype of opmaak/plaatsing van beeld- en woordmerk.

Bestanden

Standaard lever ik het logo op in 3 formaten (2000 px, 1000 px en 500 px breed) en in bestandstypen .jpg en .png. De meeste klanten hebben genoeg aan deze bestanden voor toepassing op bijvoorbeeld hun website of voor het gebruik in Microsoft Office. Bij het ‘Logo – Social Media + Drukwerkgeschikt’ pakket krijg je ook nog een extra .pdf en .eps / .ai vectorbestand.
Indien het logo dat je hebt gekozen bestaat uit tekst en een los beeldmerk, wordt het beeldmerk bij het ‘Logo – Social Media + Drukwerkgeschikt’ pakket standaard ook los aangeleverd in bruikbare bestanden (dus zonder tekst).

Van schets tot een (drukklaar) bestand…

Wat houdt dat precies in?
Ik bied je de mogelijkheid om zelf jouw drukker(ij) uit te zoeken. Als jij je idee door KAZ Projects laat ontwerpen, dan zorg ik voor een drukklaar bestand, welke je dan zelf kunt leveren aan een drukker(ij) van jouw keuze.

Uiteraard kan ik je ook helpen bij het kiezen van een drukker(ij) en je begeleiden in het bestelproces.

'Je logo is hét gezicht van je bedrijf'

Brainstormen

KAZ Projects heeft al meer dan 18 jaar ervaring met het ontwerpen van diverse logo’s. In de loop van de jaren heeft KAZ Projects logo’s ontwikkeld voor nieuwe en bestaande bedrijven en ondernemingen. Enkele hiervan kan je ook terugvinden op deze website. Graag ga ik met je in gesprek, om samen tot een passend en treffend logo voor jouw bedrijf of onderneming te ontwerpen.

Een nieuw logo

KAZ Projects kan een compleet nieuw logo voor je ontwerpen. Hiervoor kun je gebruik maken van het volgende handige hulpmiddel:

Bestaande logo aanpassen

Het zou kunnen zijn dat je al een logo hebt, maar dat deze wat aangepast moet worden. Het moet worden gedigitaliseerd, of het heeft bijvoorbeeld een nieuw likje verf nodig [bij wijze van spreken], een nieuw lettertype of geschikt worden gemaakt voor diverse media zoals drukwerk, of Social Media. Neem contact op met KAZ Projects en informeer naar de mogelijkheden om te bekijken wat ik voor je kan betekenen.